U Budvi počinje dječiji književni festival Male morske pjesme i priče

Jubilarni deseti dječiji književni festival Male morske pjesme i priče biće održan od 30. marta do 2. aprila u Budvi na dvije lokacije, u Narodnoj biblioteci i amfiteataru Akademije znanja. Ovim festivalom, kako su saopštili organizatori, obilježava se 2. april, Svjetski dan knjige za djecu.

Festival počinje radionicom ilustracije, 30. marta od 16 sati, pod nazivom Crtež od palube i radionicom glume – Glumci od palube, koje će se održati u Narodnoj biblioteci Budve. Drugog dana, program počinje od 14 sati Književnim kvizom, nastavlja se radionicom kreativnog pisanja, izložbom fotografija i predstavljanjem Zbornika festivala Male morske pjesme i priče.

“Program se 31. marta završava izvođenjem predstave Skočiđevojka, od 18:30 časova. U subotu, 1. aprila, program čine još jedna radionica kreativnog pisanja, svečana akademija Deset morskih godina, odnosno obilježavanje jubileja festivala prikazivanjem kratkog filma o festivalu, druženje sa piscima i dodjela nagrada. U nedjelju, 2. aprila od 10 sati biće organizovana tradicionalna književna šetnja Đir po Budvi kojom se završava ovogodišnji festival Male morske pjesme i priče, kazali su iz TO Budva.

Organizatori su JU Narodna biblioteka Budve i NVO Dramski studio Budva.

Izvor: Portal Analitika

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply