Osumnjičen da je seksualno iskorišćavao i podvodio djevojčicu, u tome mu pomagala njena sestra

Policija je preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, došla do sumnje da su lica H.Q. (77) i A.P. (18) izvršila krivično djelo trgovina ljudima. Tom prilikom  H.Q. je uhapšen, a prema navodima policije, on je osumnjičen da je seksualno iskorišćavao petnaestogodišnju djevojčicu, podvodio je i svojim prijateljima, a sve to radio je uz pomoć A.P. koja je sestra maloljetnice.

Iz Uprave policije je saopšteno da se H.Q. sumnjiči da je doveo i održavao u zabludi maloljetno oštećeno lice staro 15 godina zloupotrebom povjerenja i njenih teških porodičnih prilika sa ciljem da je proda i iskoristi za dalju seksualnu eksploataciju.

U tome mu je, kako se sumnja, pomogla i osumnjičena A.P. (18), sestra oštećenog lica.

“Osumnjičeni je za seksualne odnose sa maloljetnim oštećenim licem davao novčane iznose, a nakon toga je počeo da dovodi i njegove prijatelje koje je oštećena morala seksualno da zadovoljava, za šta je novčanu nadoknadu davao osumnjičenoj A.P. koja je oštećenu dovodila na dogovorena mjesta. Sa događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem je nalogu podnijeta krivična prijava protiv H.Q. i A.P.  H.Q. je lišen i uz krivičnu prijavu priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost”, saopšteno je iz Uprave policije.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply