Roditelji đaka OŠ “Vladimir Nazor” najavili protest zbog nepoštovanja rokova za početak izgradnje

Savjet roditelja Osnovne škole “Vladimir Nazor” organizovaće u četvrtak, 23. marta u 11 časova protest ispred zgrade Vlade u Podgorici zbog nepoštovanja datih rokova za raspisivanje tendera i izgradnju škole.

“Odugovlačenje i obmanjivanje roditelja, djece i nastavnika. Zagazili smo u treću godinu od momenta proglašavanja škole za nebezbjednu, a cijelo ovo vrijeme smo bili mirni, strpljivi i razumni. Prilagođavali smo se uslovima rada, pristali smo na razne smjene i satnice, prihvatili tri gradske škole, a sve u nadi da će naša biti uskoro sagrađena. Međutim, rezultata ni na vidiku, a mi sve mirniji i staloženiji prihvatamo situaciju takva kakva jeste, a griješimo u tome. Molimo vas da se u četvrtak svaki roditelj odazove protestu, da pozove bake, deke, prijatelje, buduće roditelje i mještane Maslina da nam se pridruze”, ističe se u pozivu Savjeta roditelja.

Kako kažu, ukoliko se ne odazovu ovom protestu ukazuju na to da nam škola nije ni potrebna i da rado prihvatamo uslove u kojima smo se našli.

“Ne smijemo dozvoliti da naše naselje ostane bez škole, da buduće generacije ne znaju gdje će biti njihovi prvi školski koraci, da naši polumaturanti školu završavaju po drugim podgoričkim školama, kao podstanari. Želim da napomenem da djeca na protest mogu ići uz pratnju roditelja (staratelja) i da je u planu da taj dan bojkotujemo nastavu. Takođe, imamo apsolutnu podršku nastavnog kadra i uprave škole. Takođe ćemo pozvati i nastavnike ostalih škola da nas podrže, jer je samo pitanje vremena kada će se i ostale škole naći u sličnoj ili istoj situaciji”, poručila je predsjednica Savjeta roditelja Jelena Milošević.

Izvor: Gradski

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply