Održane Suncane Igrarije, Andrea Kalezić najbrža beba

U subotu je u podgoričkom šoping molu BIG FASHION organizovano deseto izdanje razigrane dječije manifestacije Sunčane Igrarije.

U okviru programa održano je 17. izdanje Sunčane Pampers puzijade, najpopularnijeg takmičenja za bebe. U puzanju se nadmetalo 96 beba.

Najbrža beba 17. crnogorske puzijade je Andrea Kalezić. Ona je stazu prepuzala za 6 sekundi i 65 stotinki. Rekord puzijade nije oboren pa je Bogdan Iković još uvijek rekorder sa vremenom 4 sekunde i 16 stotinki.

Pobjednici 17. crnogorske puzijade su: Mihajlo Cupara, Adrijan Kaljaj, Mila Lutovac, Mirko Rakčević, Davud Striković, Vuk Sekulović, Vuk Rakočević, Lazar Čanović, Andrea Kalezić, Maša Otašević, David Đukić, Mateo Emšija, Nur Redžematović, Aleksandar Pejović, Jana Radusinović i Danilo Baljević.

Nakon prvog dijela puzijade održane su Erste Sportske Razigrarije. Mališane su tokom dvosatnog programa zabavljali i razigravali animatori Rent a party. U specijalno osmišljenim veselim igrama mališani su vježbali koncentraciju, koordinaciju pokreta i razgibavali mišiće.

U toku programa su organizovane i kreativno-edukativne radionice Botanic Kids zona, Rasti zdravo uz Omegu-3 i Eduko, a u okviru sajamskog dijela manifestacije predstavili su se: Baby Spa Podgorica, Sand Welt, Angie&Me, Dada&Rocco, Dr Pavlović, Zewa, Kidspace, Ecoegg, Gravier, Centifolia, Twistshake, Dr. Brado, ColaCao&Nocilla, Mortimer English Club, Möller’s Crna Gora i Eduko program (Malac Genijalac).

Nakon drugog dijela takmičenja u puzanju, od 18:30 sati, mališani su uživali u plesnom zabavnom programu koji si priredili mališani iz PPU Naše malo kraljevstvo i iz kreativnog studija Art Viva Dance Podgorica.

Na kraju programa proljećnog izdanja Sunčanih Igrarija, organizovan je tematski maskenbal Rascvjetana Maskarada.

Tema maskenbala je bila Radujmo se proljeću, a predstavilo se 35 djece. O najboljim maskama je odlučivao petočlani žiri koji su činile predstavnice Kulturnog centra Čigralište, Martina Vujisić i Aleksandra Vujisić, i predstavnice Nevladinog udruženja Naša djeca, Katarina Nikolić, Đurđa Borović i Danijela Nikolić.

Za najkreativniju masku proglašena je maska koju je nosila Ella Marković, najoriginalniju masku imala je Leona Pešić, najveselija maska je bila Una Jokić, najmlađi učesnik je bio Viktor Novović, a specijalna nagrada žirija je dodijeljena Bogdani Darmanović . Tokom maskenbala djecu su zabavljali animatori Rent a party, a nagrade su obezbijedile firme S Press+ i Dada&Rocco.

Manifestaciju Sunčane Igrarije je organizovala agencija Memento, uz podršku šoping mola BIG Fashion Podgorica.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply