CGES donirao 11 hiljada eura vrtićima za kupovinu informatičke opreme

Crnogorski elektroprenosni sistem donirao je 11 hiljada eura za kupovinu informatičke opreme za deset vaspitnih jedinica koje pripadaju podgoričkoj Javnoj predškolskoj ustanovi “Ljubica Popović”.

Kako su saopštili iz Ministarstva prosvjete, time su obezbijeđeni bolji uslovi za rad vaspitačima i djeci. Izvršni direktor CGES-a Ivan Asanović posjetio je, tim povodom, vaspitnu jedinicu Simba u Podgorici i zvanično uručio vrijednu donaciju koju je primila Vesna Nikolić, direktorica JPU „Ljubica Popović“.

Asanović je kazao da CGES kontinurano ulaže u znanje, obrazovanje, sport, zaštitu životne sredine, humanitarne akcije, i da bez izuzetka daje prednost projektima koji promovišu prave vrijednosti.

“Vjerujemo da smo ovom donacijom olakšali rad upravo onim ljudima koji se brinu o budućnosti društva, o našoj djeci. Nastavili smo ulaganje u vaspitanje i obrazovanje naših najmlađih i neizmjerno sam srećan što je baš ovaj kolektiv bio naš izbor”, rekao je Asanović.

Nikolić je kazala da od danas počinje era digitalizacije JPU „Ljubica Popović“ i da će sa doniranim novcem u potpunosti biti spremni da odgovore na izazove pred njima.

Ona je naglasila da predškolske ustanove učestvuju u programu Digitalna škola, nastalim u saradnji Ministarstva prosvjete i predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, koji predstavlja riznicu raznovrsnih i kvalitetnih edukativnih sadržaja za djecu, adolescente, njihove roditelje, vaspitače i nastavnike.

„Zahvaljujući donaciji CGES-a, u vidu računara i smart televizora, našim vaspitačima će znatno biti olakšan proces uvođenja i upoznavanja djece sa digitalnim svijetom na pravi način, u skladu sa ciljevima vaspitanja i obrazovanja predškolske djece“ , istakla je Nikolić.

U saopštenju se navodi da je ova donacija prvi korak ka digitalizaciji predškolskih ustanova i da je posebno značajno da društvena zajednica prepozna važnost izazova sa kojima se suočavaju obrazovne ustanove u Crnoj Gori.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply