Protest zbog nasilja u subotu i u Baru

Protest zbog nasilja nad djecom i među njima biće organizovan u subotu i u Baru. Roditelji iz tog grada okupiće se u isto vrijeme, u koje će biti organizovan i skup Udruženja Roditelji u Podgorici, u 11.55 sati, na Trgu Vladimira i Kosare, kod Robne kuće i tom prilikom zatražiti od nadležnih da zaštite djecu u Crnoj Gori od nasilja i poručiti im da NEĆEMO DA ŽIVIMO U STRAHU.

Okupljanjem, koje će početi u pet do 12, želimo da pošaljemo poruku da se mora zaustaviti nasilje, koje je izgleda postalo naša svakodnevica i što je još opasnije, prihvatljivo ponašanje za koje nema odgovornosti čak i kada se ponavlja.

Povod za okupljanje su posljednji događaji nasilja u kojima su žrtve maloljetnici ali i počinioci, a koji su samo pokazatelj nedovoljnog stepena bezbjednosti i sveoprisutnog nasilja među djecom i mladima.

Tražimo bezbjedne škole i bezbjedne ulice, kazne za počinioce, odlučne akcije nadležnih, strože kazne za počinioce, odgovornost porodice i institucija.

5 minuta je do 12!

Posljednji čas da kažemo STOP nasilju nad našom djecom.

Pridruži se!

NE SMIJEMO DA DOZVOLIMO DA JOŠ NEKO DIJETE NASTRADA da bismo

reagovali!

Osim građana Podgorice, protestu Udruženja Roditelji na Trgu nezavisnosti pridružiće se, prema dosadašnjim najavama, i roditelji iz Budve i Nikšića.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply