Novaković Đurović: U ovom trenutku investitor ne može graditi kod OŠ “Savo Pejanović”

“U ovom trenutku investitor ne može graditi objekat sa podzemnom garažom kod OŠ “Savo Pejanović”. Danas smo donijeli rješenje o zabrani gradnje koji se odnosi na ovaj objekat i istovremeno je poništena saglasnost na idejno rješenje”, saopštila je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović.

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i Novaković Đurović razgovarali su sa predstavnicima roditelja đaka OŠ „Savo Pejanović” i grupom građana Centar koji su za danas u 17 časova najavili protest povodom izgradnje trospratne zgrade sa podzemnom garažom u neposrednoj blizini ove škole.

Oni su kazali da je ranijom planskom dokumentacijom donijeta odluka koja je dugoročno isključivo na šteti školi i njenim đacima.

Abazović je, kako je saopšteno iz Vlade, kazao da je odmah po saznanju o ovom problemu naložio provjeru prateće dokumentacije i da je uočeno više nepravilnosti.

Kako se navodi u saopštenju, premijer je kazao da je interes Vlade podudaran sa potrebama đaka OŠ „Savo Pejanović” i da u njenom dvorištu treba da budu zelene površine, sportski i kulturni sadržaji koji će služiti đacima i mješanima centra Glavnog grada.

Novaković Đurović je navela da je Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma proteklih dana, na inicijativu građana, roditelja i Ministarstva prosvjete izvršilo inspekcijski nadzor nad objektom u dvorištu škole. Obavijestila ih je da je danas donijeto rješenje o zabrani gradnje koji se odnosi na ovaj objekat i istovremeno je poništena saglasnost na idejno rješenje, što znači da u ovom trenutku investitor ne može graditi ovaj objekat.

Ministarka je najavila da će u narednom periodu nastojati da djeluju dugoročno i donesu odluku u vezi sa planskim dokumentom koji je, nažalost, omogućio investitoru da gradi na ovom dijelu Glavnog grada, ukazujući da Crna Gora trpi posljedice loše planske dokumentacije i da zbog toga preduzimaju korake da ih u narednom periodu unaprijede kako bi se moralo djelovati na ovaj način.

,,Štitimo prostor i sa našim odlukama izlazimo u susret građanima, ali i u susret zaštiti prostora Glavnog grada i cijele države”, naznačila je ministarka Novaković Đurović dodajući da podržava proteste građana, zahvaljujući im se na njihovom proaktivnom odnosu i pozivajući ih da i u narednom periodu budu saveznici u zaštiti prostora.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply