Za nasilje u porodici izrečeno skoro 29 godina kazne zatvora

Za nasilje u porodici, tokom prethodne dvije godine, izrečeno je skoro 29 godina kazne zatvora u 63 predmeta, podaci su Osnovnog suda u Podgorici.

Sutkinja portparol tog suda Ivana Becić kazala je da je pred tim sudom zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici u 2021. i 2022. godini formirano ukupno 154 predmeta, riješeno 118, a da je 36 preneseno u 2023. godinu.

“U 63 predmeta donijeta je presuda kojom su okrivljeni osuđeni kaznom zatvora na ukupno 28 godina i 10 mjeseci, u 41 predmet izrečena je uslovna osuda, u pet predmeta kazna rada u javnom interesu, u tri predmeta donijeto je rješenje kojim je izrečena mjera bezbjednosti obavezno psihijatrijsko liječenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi, dok je u tri predmeta odbijen optužni predlog, odnosno u tri predmeta je donijeta oslobađajuća presuda”, navodi se u saopštenju.

Becić dodaje da je u 28 presuda, osim krivične sankcije, izrečena i mjera bezbjednosti zabrane približavanja, dok je u 12 predmeta izrečena mjera bezbjednosti liječenja alkoholičara ili narkomana.

“Od navedenog broja završenih predmeta u izvještajnom periodu 20 predmeta nije pravosnažno na kraju 2022.godine”, saopštila je ona.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply