Sofija i Luka i dalje nedodirljivi

Sofija i Luka i dalje su najpopularnija imena koja roditelji u Crnoj Gori biraju za svoje novorođene bebe. To pokazuju podaci Ministarstva unutrašnjih poslova iz matičnog registra rođenih, prema kojima je 100 djevojčica rođenih 2022. dobilo ime Sofija, a 118 dječaka nosi ime Luka. To je već osma godina u kojoj su ovo bila najčešće birana imena za djecu. 

Osim imena Sofija, za djevojčice je najčešći izbor prošle godine bilo ime Maša, koje su odabrale 82 porodice. Na trećem imenu najčešćih ženskih imena je Sara (69), a na četvrtom Bogdana (69).

Ime Dunja su roditelji izabrali za 60 djevojčica, a među popularnim imenima našlo se i Teodora (58), Petra (54), Mia (51), Ksenija (49) i Jana (49).

Prema podacima MUP-a saopštenih portalu Roditelji.me, ime Bogdan dobilo je 114 dječaka rođenih prošle godine, a za 100 beba roditelji su izabrali ime Petar. 

Imena Vasilije i Vuk dobilo je prošle godine po 96 dječaka, dok su se 83 porodice odlučile da bebu nazovu Lazar. Roditelji su izabrali ime Viktor za 67, a Jakov za 62 dječaka. Ime Stefan je izabrano 61 put, a Danilo 58.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply