Prosvjetna inspekcija provjerava da li je direktorica škole prepravljala ocjene

Foto: Ul-info

Dio zaposlenih u OŠ Maršal Tito u Ulcinju i nevladina organizacija Roditelji – Ulcinj tvrde da je direktorica te škole Medina Čobi prepravila ocjene nastavnice CSBH jezika i književnosti. Iz Ministarstva prosvjete CdM-u je saopšteno da su upoznati sa ovim slučajem i da će obavijestiti Prosvjetnu inspekciju.

“Ministarstvo prosvjete primilo je danas dopis nevladine oranizacije Roditelji – Ulcinj, koji ćemo proslijediti Prosvjetnoj inspekciji”, rečeno je kratko CdM-u iz nadležnog Ministarstva.

Grupa zaposlenih iz JU OŠ Maršal Tito Ulcinj obratila se redakciji CdM-a i tvrde da je direktorica te škole Medina Čobi poništila ocjene njihove koleginice i lično  prepravila ocjene po dnevnicima i to ih pečatirala, što je, kako kažu, protivzakonito i uslov za razrješenje.

“Ovo je prvi put u istoriji školostva u Crnoj Gori da direktor škole vrši prepravku ocjena u čitavom odjeljenju. Šaljemo dokaz iz jednog dnevnika pomenute škole za predmet Crnogorski jezik kao nematerjni ( kao dokaz šaljemo slike iz dnevnika za samo dva učenika iako je direktorica poništila i prepravila za čitav razred i to u nekoliko odjeljenja škole)”, kaže dio zaposlenih u toj školi.

Oni tvrde da je o svemu obaviješten ministar prosvjete Miomir Vojinović.

“Ministar je o svemu obavješten više puta i o drugim zloupotrebama službenog položaja i kršenja zakona i zakonskih propisa od strane direktorice Medina Čobe i da su inpskecije više puta uputili predlog za razrješenje pomenute, ali izgleda da je lično ministar Vojinović štiti. Interesantan je i podatak da pomenuta direktorica koja je stupila na dužnost decembra 2021. godine za jednu godinu dakle do decembra 2022. godine mjenjala čak šest pomoćnika direktora što je skandalozno”, navode zaposleni u toj školi.

Trenutno je direktorica ponovo raspisala konkurs za pomoćnika direktora.

Izvor: CDM

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply