Sakupljaju igračke i društvene igre za djecu iz Gaziantepa

Osnovne škole na području Kotora, u saradnji sa Opštinom, pokreću akciju doniranja igračaka i društvenih igara za vršnjake iz pobratimskog grada Gaziantepa koji je nedavno pogođen katastrofalnim zemljotresom.

Kako je soapšteno iz Opštine Kotor, prikupljanje pomoći za djecu, uzrasta od šest do 13 godina, biće organizovano 15. i 16. februara, od 7.45 do 13 sati u svakoj od pet osnovnih škola koje pripadaju kotorskoj opštini: „Narodni heroj Savo Ilić“ u Dobroti, „Njegoš“ na Benovu, „Veljko Drobnjaković“ u Risnu, „Nikola Đurković“ u Radanovićima i „Ivo Visin“ na Prčanju.

„Kotorska djeca mogu donirati čiste, dobro očuvane igračke, bojanke, bojice, kao i društvene igre: domine, šah, tvister, Monopol, Riziko, Čovječe ne ljuti se i druge. Takođe, kako bismo djeci Gaziantepa pokazali da saosjećamo sa njima i mislimo na njih, djeca mogu nacrtati crteže koji će simbolično predstaviti razumijevanje i podršku u teškim trenucima. Najplemenitiji izraz saosjećanja i ljubavi je kada dijete pruži ruku djetetu, zato ovom akcijom djeca osnovnoškolskog uzrasta žele da njihovi vršnjaci u pobratimskom gradu pogođenom zemljotresom bar na kratko zaborave turobne trenutke igrajući društvene igre“, saopštili su iz Opštine Kotor.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply