Početak gradnje OŠ “Vladimir Nazor” u avgustu, radovi će trajati 17 mjeseci

Prva polovina avgusta optimalan je rok za početak radova na novom objektu OŠ „Vladimir Nazor“, a izgradnja bi trebalo da traje 17 mjeseci, najavljeno je iz Ministarstva prosvjete.

Kako je za TVCG kazala državna sekretarka u tom resoru Milijana Vukotić Jelušić, u posljednjih šest mjeseci ubrzali su dinamiku na stvaranju preduslova da izgradnja škole počne što prije, ali ne mogu snositi odgovornost za ranija kašnjenja.

Navodi da je nadležnima u Ministarstvu veoma žao što je do svega toga došlo i što su đaci, njihove porodice, ali i zaposleni, dovedeni u ovu situaciju.

„Sa ovog aspekta, ova administracija zaista ne može da snosi odgovornost zbog kašnjenja i nepreduzimanja adekvatnih koraka pravovremeno, ali se možemo potruditi da ova faza uvođenja izvođača traje što kraće“, rekla je Vukotić Jelušić.

Prema njenim riječima, očekuju ovih dana isporuku glavnog projekta revidentu i Ministarstvu prosvjete, a do kraja februara i kraj revizije i pribavljanje svih saglasnosti. U međuvremenu, do 15. februara biće završen i Elaborat o procjeni uticaja na životnu sredinu.

„Krajem marta očekujemo raspisivanje tendera koji će trajati okvirno četiri mjeseca“, rekla je Vukotižć Jelušić.

Đaci iz podgoričke OŠ „Vladimir Nazor“ već dvije godine nemaju časove u svojoj školi, a stari objekat srušen je prošle godine. Nastava je organizovana u tri škole na različitim krajevima Podgorice.

Učenici od šestog do devetog razreda imaju časove u novoj školi „Novka Ubović“ u Tološima, treći i peti razred su u OŠ „Marko Miljanov“ na Koniku, a u gimnaziji Luča nastavu pohađaju djeca iz prvog, drugog i četvrtog razreda.

Roditelji su, kako kažu predstavnici u Savjetu, razočarani i iznevjereni.

„Ništa nije urađeno za dvije godine, toliko smo obećanja dobili i vodili toliku borbu. Vodimo je i dalje, definitivno nećemo odustati od toga, ali niko nije održao svoje obećanje“, kažu u Savjetu roditelja.

Navode da je posebno teško porodicama koje imaju nekoliko djece, a nastava za njih je organizovana u različitim školama.

Izvor: TVCG

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply