Online nastava za učenike dvije bjelopoljske škole

Zbog radova na sistemu grijanja i sanacije školskog objekta, đaci Srednje stručne škole i OŠ „Krsto Radojević“ u Bijelom Polju počeli su juče drugo polugodište uz online nastavu. Ni učenici iz OŠ „Dušan Korać“ nijesu nastavili školsku godinu u novom objektu, jer izgradnja, uprkos najavama nadležnih, nije završena, niti je poznato kada će biti. Djeca iz te škole nastavu pohađaju u drugim bjelopoljskim školama i na Pravnom fakultetu.

„Nastava u svim crnogorskim školama osnovnog i srednjeg obrazovanja počela je danas, osim u OŠ “Krsto Radojević” i Srednjoj stručnoj školi u Bijelom Polju. U toj osnovnoj školi u toku su radovi na rekonstrukciji objekta, koji se finansiraju iz donacije američke Ambasade. Očekujemo da će veći dio radova biti završen narednih dana, do kada će djeca pohađati onlajn nastavu. Rekonstrukcija ovog objekta obuhvata zamjenu fasade, bravarije, krova i elektroinstalacija i ugradnju novog centralnog grijanja“, objasnili su juče iz Ministarstva.

Kako su dodali, Srednja stručna škola nema grijanja zbog nedostatka kotlarnice koja je porušena kada je srušen stari objekat OŠ “Dušan Korać”.

„U toku su radovi na ugradnji alternativnog sistema grijanja za ovu školu i očekujemo da će taj problem biti riješen narednih dana“, ističu iz Ministarstva.

Na pitanje da li ustanove raspolažu dovoljnim količinama energenata, iz tog resora tvrde da su oni za sve škole u Crnoj Gori za tekuću školsku godinu obezbijeđeni u dovoljnoj količini do kraja zvanične grejne sezone.

„Ministarstvo će prepustiti školama da nadoknade nastavu u okviru svojih organizacionih mogućnosti, a u dogovoru sa svima koji su uključeni u obrazovno-vaspitni proces na nivou škole. U odnosu na svoje godišnje planove, nastavu mogu nadoknaditi radnim subotama kako ne bi produžavali školsku godinu“, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Iz tog resora ističu da su učenike sačekale zagrijane učionice i da neće biti problema sa grijanjem zbog nedostatka energenata.

Početak drugog polugodišta odložen je odlukom Vlade zbog turističke sezone, pa su se đaci umjesto 23. januara u školu vratili tek juče.

Izvor: Dan

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply