Od sjutra besplatne radionice za osnovce u Petrovcu

JU Narodna biblioteka Budve nastavlja od sjutra organizovanje besplatnih radionica za osnovce u Petrovcu.

Radionica Čitaj, istraži, pripremi i pokaži, namijenjena djeci uzrasta od 8 do 10 godina održava se svakog utorka u periodu od 13 do 14 časova u prostorijama OŠ „Mirko Srzentić“.

Cilj je da se djeca osposobe da se nesmetano izražavaju i da bogateći rječnik razvijaju samopouzdanje prilikom samostalnog i javnog izlaganja. Izbor teme biće u dogovoru djece i voditelja radionice, a uz osmišljavanje monologa i dijaloga stvaraće i priče. Takoće, biće im preporučena literatura prilagođena uzrastu, osmišljavaćemo monologe i dijaloge i stvarati priče. Iskustvo u radu sa djecom je pokazalo da se oni najbolje oslobađaju i izražavaju kroz nastup na sceni pa će to biti krajnji cilj.

Radionica engleskog jezika Discover English namijenjena je djeci uzrasta 8 – 10 godina i odvijaće se u periodu od tri mjeseca (februar, mart i april) svakog ponedjeljka u terminu do 13 do 14 časova u prostorijama OŠ „Mirko Srzentić“ u Petrovcu.

Teme koje će biti obrađivane su: St Valentine’s Day, Mothers’ Day, The Real Shakespeare, Digital World, Film and Music.

Djeca će učiti jezik kroz nekoliko segmenata: gramatiku na drugačiji način, kroz popularne pjesme, slušaće i čitaće poznate priče i gledati inserte iz filmova, upoznaće jednog od najpoznatijih pisaca, obilježavaće poznate praznike u tom periodu, rješavaće asocijacije i zagonetke, bogatiti svoj vokabular i sastavljati kvizove.

Radionicu Matematika kroz igru mogu pohađati djeca uzrasta od 5 do 7 godina i biće održavana svake srijede u terminu do 12.30 do 13.30 časova. takođe u prostorijama OŠ „Mirko Srzentić“.

Radionice će se realizovati kroz nekoliko segmenata:brojevi, geometrijske figure i tijela. Svaka radionica započeće kvizom znanja iz jedne od pomenutih tema. Tokom radionica biće korišćene razne igrice, pitalice, zagonetke i asocijacije. Učesnicima će na zanimljiv način biti predstavljen matematički sadržaj predviđen za ovaj uzrast. Stvoriće se mogućnost da djeca kroz novi pristup steknu nova znanja i vještine koja će im pomoći u snalaženju u raznovrsnim situacijama.

Radionica Zabavna matematika je namijenjena djeci uzrasta od 8 do 11 godina, a zainteresovani mogu doći u prostorije OŠ „Mirko Srzentić“ svakog petka od 14.15 do 15.15 časova.

Radionice za ovaj uzrast će takođe biti realizovane kroz nekoliko tema: istorijat matematike, problemski zadaci, brojevi, geometrija. Koristiće se iste metode kao i u mlađoj grupi, s tim što će biti prilagođene uzrastu i predznanju učesnika.

Cilj matematičkih radionica je razbijanje predrasuda da je matematika oblast koju je teško savladati, kao i osposobljavanje polaznika da samostalno koriste veb alate kako bi bili u mogućnosti da u budućnosti istražuju i nadograđuju svoja znanja, kao i da ih na pravi način primjenjuju.

Radionice se realizuju u dva ciklusa od 1. februara do 30. aprila i od 1. oktobra do 31. decembra.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply