Za učenike bjelopoljske Srednje stručne škole do četvrtka online nastava

Učenici Srednje stručne škole u Bijelom Polju u ponedjeljak se neće vratiti u školske klupe, već će nastava za njih tri dana biti organizovana online, zbog nedovršenih radova na novoj instalaciji grijanja. Kako je saopšteno iz te obrazovne ustanove, djeca će pohađati online časove 30. i 31. januara i 1. februara, a praktična nastava kod poslodavaca će se izvoditi redovno, prema ranije utvrđenom rasporedu.

Problem sa grijanjem u Srednjom stručnoj školi nastao je zato što još nije riješen problem dovoda struje za novi električni kotao, koji su nabavili ovog mjeseca. Na to su, kako je portalu Roditelji.me kazao direktor ove škole Zoran Vuković, bili prinuđeni, jer izgradnja objekta OŠ „Dušan Korać“ još nije završena, a stara kotlarnica koju je koristila i Srednja stručna škola srušena je nekoliko dana prije Nove godine.

„Imajući u vidu da i drugo polugodište već počinje, a radovi na osnovnoj školi nijesu završeni, niti će vjerovatno biti do početka sljedeće školske godine, trudili smo se cijeli decembar da postignemo neki dogovor sa izvođačima da ne bismo došli u situaciju da naša škola ostane bez grijanja“, rekao je Vuković.

Napominje da su smatrali da rušenje kotlarnice može da se odradi i kasnije, u posljednjoj fazi radova, ali to je ipak urađeno uoči Nove godine.

„Sve vrijeme smo intenzivno radili na rješavanju ovog problema, u dogovoru sa Ministarstvom, i dobili smo odobrenje za nabavku električnog kotla. Međutim, kada je trebalo još da se montira, ustanovljeno je da dovod struje nije adekvatan. Od tog trenutka pokušavamo svim silama da riješimo i taj problem“, rekao je prošle sedmice Vuković.

U iščekivanju da se konačno usele u novi školski objekat, đaci bjelopoljske OŠ „Dušan Korać“ i drugo polugodište započinju u učionicama drugih bjelopoljskih škola i u prostorijama Pravnog fakulteta. Roditeljima je još krajem avgusta obećano da će radovi biti završeni do 1. novembra, to se nije desilo, kao ni do početka drugog polugodišta.

Iako su predstavnici Vlade prilikom sastanka krajem avgusta obećali da obezbjeđivanje novca, koji je za završetak radova tražio izvođač radova, nije problem, za završetak objekta OŠ „Dušan Korać“ tek je ovogodišnjim budžetom opredijeljeno 1,5 miliona eura. Kako je još u septembru saopšteno iz Uprave za kapitalne projekte, nakon što izvođač dobije traženi iznos, za završetak radova treba još oko četiri mjeseca.

Premijer Dritan Abazović i ministar prosvjete Miomir Vojinović posjetili su krajem avgusta OŠ „Dušan Korać“ i saopštili da će insistirati na prevazilaženju svih problema sa kojima se suočila škola i već na prvoj sjednici Vlade razmotriti mogućnosti u tom smislu.

„Premijer Abazović je obećao da će sredstva za završetak škole biti što skorije uplaćena“, kazala je tada za Pobjedu direktorka škole Todora Popović.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply