Održan trening o javnom zagovaranju i komunikaciji za predstavnike strukovnih udruženja

Udruženje Roditelji organizovalo je juče treći trening na temu javnog zagovaranja i javne komunikacije, kojem su prisustvovali predstavnici sedam strukovnih organizacija.

 Tokom jednodnevnog treninga diskutovano je o aktuelnim problemima sa kojim se ove organizacije suočavaju u svakodnevnom radu, razmijenili su mišljenja, ali i svoju praksu.

U toku treninga Javno zagovaranje i javna komunikacija, učesnici su se upoznali sa konkretnim tehnikama i strategijama koje su bitne za produktivnije iniciranje promjena. Sa učesnicima je u tom dijelu radio građanski aktivista i novinar Vuk Vujisić.

U toku drugog dijela treninga, predstavnici organizacija su se upoznali  sa osnovama uspješnog komuniciranja i elementima komunikacionog procesa, kako da izaberu kanale komunikacije sa ciljnom grupom, ali imali su priliku i da ovladaju tehnikama i ključnim koracima javnog nastupa. O svemu tome im je govorila menažerka kreativnih komunikacija Danijela Knežević.

Cilj ovog treninga je razvijanje strategija u dijelu zagovaranja i promjena u javnosti, kako bi jasnije i efikasnije artikulisali svoje zahtjeve prema donosiocima odluka na nacionalnom i lokalnom nivou.

Treningu su prisustvovali predstavnici Strukovnog udruženja socijalnih radnika, Udruženja psihologa, Psihološke asocijacije Crne Gore, Saveza udruženja vaspitača Crne Gore, Unije strukovnih udruženja prosvjetnih radnika Crne Gore, Udruženja nastavnika engleskog jezika i Udruženja likovnih umjetnika.

Ovaj trening je realizovan u sklopu projekta Inkluzivno kreiranje lokalnih javnih politika i usluga, je podržan kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE“ koji sprovode Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom evropskih poslova Vlade Crne Gore. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply