Abazović o negodovanju zbog produžetka raspusta: IQ najveći neprijatelj našeg razvoja

Premijer Dritan Abazović ocijenio je danas da je IQ najveći protivnik razvoja Crne Gore, komentarišući stavove dijela roditelja koji odluku Vlade o produženju zimskog raspusta smatraju nedopustivom.

On je kazao da u to vjeruje, iako zvuči uvredljivo.

„Ljudi koji takvu vrstu poruke na taj način tretiraju definitivno su najveći protivnici da ova država iskorači“, rekao je Abazović.

On je objasnio da je cilj Vlade da ravnomjerno razvija i oblast obrazovanja, i turizma i zdravlja, a ne da bira između neke od tih oblasti, kako im je spočitano.

„Cilj je da zaštitimo sistem, a ne da biramo između turizma i obrazovanja. Ovo je sistem spojenih sudova. Turizam generiše milijardu eura, koja se onda raspoređuje i na prosvjetu i na zdravstvo i na ostale segmente“, rekao je Abazović.

Smatra da je napravljena nepotrebna gungula tim povodom i misli da su se djeca oduševila.

„Vjerujete da ja kad bih bio maliciozan, kao što ponekad i moram da budem, evo ne vidjeh ovaj protest što je najavljen. Vidio sam protest radnika Telekoma“, ističe Abazović.

Abazoviću je žao što svi nemaju mogućnost da odu na zimovanje i kaže da je cilj Vlade da stvori mogućnost da svako dijete ima standard da može da ode i na zimovanje i na ljetovanje.

Abazović je rekao da se nada da će skijališta biti puna, ali i da će djeca nastaviti školsku godinu u ponedjeljak.

„Želim im svu sreću u tome“, poručio je Abazović.

Na današnjoj sjednici Vlade, on je najavio da Crna Gora pokreće svoj svemirski program.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović rekao je da se odluka o produženju školskog raspusta pokazala kao ispravna.

“Od tog perioda do jučerašnjeg dana prodali smo 4.753 ski pasa. Ogromna je gužva na našim skijalištima, a juče je bio rekordni dan od nastavka skijališta i prodato je 1.663 ski pasa. Ogromne su gužve i interesovanje” , saopštio je Đurović na sjednici Vlade.

On se zahvalio Ministarstvu prosvjete na razumijevanju.

“Siguran sam da će naći model da nadoknade izgubljene dane. Mislim da i u narednom periodu treba da razmislimo o rasporedu raspusta, da ih uskladimo sa potrebama privrede. To rade i druge države” , istakao je Đurović.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply