Blagojević Popović: Roditelji da imaju u vidu viši interes

Podaci turističkih organizacija sa sjevera kažu da je odlaganje početka školske godine imalo pozitivne efekte na turističku privredu, saopštila je vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za investicije i razvoj konkurentnosti u turizmu Olivera Blagojević Popović.

„Ja kao roditelj razumijem reakcije roditelja, ali moramo imati u vidu i neki viši interes i cilj. Imamo tokom vikenda veliki broj posjeta ski centrima, porodica iz centralnog i južnog dijela Crne Gore. Smatram da je ova odluka bila ispravna”, poručila je Blagojević Popović, gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Kako ističe, Kolašin bilježi dobru popunjenost i do 70 % radnim danima, a za sada su to, kazala je ona, uglavnom domaći gosti i oni iz regiona.

“Ja se nadam da će sezona imati svoj tok do sredine aprila”, saopštila je Blagojević Popović.

Blagojević Popović kaže kako je evidentno da je snijeg ove godine kasnio, ali da se sa prvim snijegom situacija popravila, a narednih dana se očekuje i veća popunjenost.

Zadovoljna je sezonom na primorju tokom januara.

“Što se tiče primorja tokom praznika i januara imali smo veliku posjećenost, a mislim i da smo zabilježili neke rekorde. U Budvi je to bila u nekim danima između 50.000 i 55.000 posjetilaca u Kotoru 25.000. Bar i Tivat bilježe povećanja. Negdje smo izgubili negdje dobili”, saopštila je Blagojević Popović i poručila da se već radi na pripremi ljetnje turističke sezone.

“Budimo optimisti kada je riječ o ljetnjoj, ali i ovoj zimskoj sezoni”, zaključila je u Jutarnjem programu TVCG.

Izvor: TVCG

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply