Ove sedmice NTC radionica za djecu u Nikšiću

U Igračkoteci i Razvojnom centru Nikšić, udruženja Roditelji, u četvrtak, 22. decembra u 19 sati biće održana NTC radionica, na kojoj će mališani imati priliku da uče kroz igru.

Radionicu organizujemo u saradnji sa PPU Montessori zvono i NTC centrima Crne Gore –  NTC centar Podgorica, NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmijeh, NTC centar Bar Svetionik, NTC centar Mravinjak i Artić Pinokio, licenciranim za sprovođenje programa.

Namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 8 godina, a vodi je NTC licencirani predavač iz NTC centra u Nikšicu Tanja Raičević.

U toku radionice, djeca će imati priliku da učestvuju u raznim igrama poput NTC tapšalica, slikovnog prikaza pjesama kroz asocijacije… Učiće koji su to bitni objekti u gradu pomoću NTC igre Pokaži svima šta u gradu ima, praviće predmete od papira i na kraju organizovati NTC kviz, pitanja i otkrivanja skrivenih riječi. Na taj način razvijaće funkcionalno znanje, psihomotoričke i intelektualne sposobnosti, kao i motoriku i brzinu razmišljanja i zaključivanja.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović u cilju podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprečavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović” u Ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply