Pošta Crne Gore: Isplaćeno 98 odsto dječijih dodataka

Od ukupnog broja čekova za dječiji dodatak koje je Ministarstvo rada i socijalnog staranja predalo Pošti Crne Gore isplaćeno je 98 odsto.

Iz Pošte Crne Gore su saopštili da im je iz resora socijalnog staranja uručeno 104.170 čekova za isplatu dječijih dodataka na teritoriji cijele države.

Prije početka dostave, kako su naveli, uvaženo je 7.414 zahtjeva korisnika koji nijesu željeli da im se novac isplati na adresi već na šalteru pošte.

„Od 96.756 isplata predviđenih za dostavu na kućnu adresu, od 17. do 21. novembra uspješno je realizovano 95 odsto. Preostali dio čekova vraćen je za isplatu na šalteru većinom zbog netačne, odnosno neprecizne adrese ili činjenice da korisnik nije bio na adresi. Ovi dječiji dodaci isplaćivani su na šalterima naših pošta prethodnih dana. U ovom trenutku, još uvijek neisplaćenih je oko dva odsto od ukupnog broja koji je Pošta Crne Gore preuzela od Ministarstva rada i socijalnog staranja“, saopštili su iz Pošte.

Navode da su im iskustva prilikom prve dostave dodataka za djecu do 18 godina na cijeloj teritoriji Crne Gore, pomogla da konkretizuju načine na koje će Pošta unaprijediti ovaj proces i omogućiti korisnicima bržu i jednostavniju isplatu primanja.

Iz ove kompanije podsjetili su građane na obavezu postavljanja kućnih poštanskih sandučića kako bi poštarima omogućili da na adekvatan i siguran način uruče obavještenje ukoliko korisnik nije na adresi.

„Podsjećamo da sandučić mora biti označen imenom i prezimenom vlasnika, odnosno korisnika objekta, brojem stana, porodične stambene zgrade ili poslovnog objekta. Treba biti postavljen na pristupačnom mjestu, na način da omogući sigurnost i tajnost poštanskih pošiljaka. Kućni poštanski sandučić je krajnja i važna tačka dostave koja u mnogim slučajevima određuje kvalitet i brzinu dostave“, saopštili su iz Pošte.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply