U utorak predavanje za roditelje o predatorima i pedofilima na internetu

Agencija za elektronske medije i udruženje Roditelji u utorak organizuju online predavanje za roditelje koje se odnosi na probleme sa predatorima i pedofilima na društvenim mrežama. Istog dana, u saradnji sa PPU Artić Pinokio za djecu će biti organizovana NTC radionica.

Radionica će biti održana u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar. 

U utorak, 29.novembra sa početkom u 18 sati na Facebook stranici  portala Roditelji.me,   službenik Ministarstva unutrašnjih poslova i edukator za bezbjednost djece na internetu i društvene mreže Bojan Jušković razgovaraće sa roditeljima o problemima sa predatorima i pedofilima na društvenim mrežama.

U toku predavanja biće više riječi o sigurnosti i odgovornosti na internetu, kako bi se obezbijedilo bezbjedno odrastanje djece u novom vremenu – vremenu interneta. U fokusu predavanja će biti opasnosti koje vrebaju na društvenim mrežama i potencijalno opasne situacije u kojima se djeca mogu naći. Šta je to što se najčešće dešava, kako reagovati na vrijeme, kao i koje su procedure i koraci u prijavljivanju ovih slučajeva? Na ova i mnoga druga pitanja  saznaćemo odgovore od Juškovića, koji je i osnivač stranice na Instagramu – Bezbjedno odrastanje, kojom nastoji  da informiše javnost o svim problemima i opasnostima na internetu.

Zainteresovani mogu postavljati pitanja prije, ali i u toku online predavanja na Facebook stranici portala Roditelji.me.

U utorak, 29.novembra u 18 sati uslijediće NTC radionica,  koju organizujemo u saradnji sa PPU Pinokio Artić  i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmijeh, NTC centar Bar Svetionik, koji imaju licencu za sprovođenje programa. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 6 godina, a vodi je vaspitačica Sanja Krgović.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović sa ciljem podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprečavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply