U planu hitne nabavke energenata i finansijska pomoć za škole i vrtiće

Vlada Crne Gore i Ministarstvo prosvjete uradiće sve da se obezbijede energenti za grijanje vaspitno -obrazovnih ustanova, uključujući hitne nabavke, ali i finansijsku pomoć školama i vrtićima.

To je, kako je Vijestima nezvanično rečeno, zaključeno tokom rasprave o informaciji Ministarstva prosvjete o nedostatku energenata, koja je na jučerašnjoj sjednici označena stepenom tajnosti – interno.

Tokom rasprave je poručeno da je prethodna Vlada “loše planirala”, te da tu stavku “nije smjela da umanjuje bez plana”.

Dogovoreno je i da se krene u izmjene Zakona o javnim nabavkama.

U većini škola zalihe energenata su pri kraju ili ih uopšte nema, pa su iz toga razloga ove sedmice u Kolašinu bili skraćeni časovi, nakon čega su roditelji počeli sa protestom.

Tokom otvorenog dijela sjednice Vlade, premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da za problem grijanja u školama nije kriva aktuelna Vlada, već oni koji su planirali prethodni budžet.

Iz Ministarstva finansija kazali su da su neistiniti i nedobronamjerni navodi da su aktuelna Vlada i taj resor odgovorni za nedostatak grijanja u školama.

Poručili su da će učiniti sve da se omogući nesmetano grijanje u školama, koje je, kako su rekli, izostalo “zbog propusta ranije administracije”.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply