Danas počinje isplata dječijeg dodatka

Isplata dječijeg dodatka za oko 122 hiljada djece uzrasta do 18 godina počinje danas.

Osim dodataka za djecu, kako je saopšteno iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, danas počinje i isplata ostalih materijalnih davanja iz oblasti socijalne i dječje zaštite i materijalnih davanja iz oblasti boračke i invalidske zaštite za oktobar 2022. godine.

Ukupna vrijednost sredstava, kako su kazali, iznosi 14.810.325,30 eura.

“Ukupan broj korisnika dodatka za djecu je 122.220, od čega je broj djece koja koriste pravo iz prethodnog perioda 12.411, a 109.809 je broj novih korisnika, koji to pravo ostvaruju od 1. oktobra 2022. godine. Ukupni iznos sredstava namijenjenih korisnicima dječijeg dodatka iznosi 3.958.872,31 eura”, navodi se u saopštenju.

Iz Pošte Crne Gore saopšteno je ranije da će poštari, ukoliko ne nađu nikog na adresi prvog dana isplate, pokušati da uruče naknadu još jednom prve naredne subote.

„Ukoliko prilikom prvog pokušaja isplate primalac ne bude na adresi, poštar će ostaviti obavještenje – izvještaj o prispijeću, koje sadrži informacije kada, gdje i u kojem roku primalac može podići novac. Novac je moguće podići na šalterima pošta do prve naredne subote. Ako do tada primalac ne podigne novac, prve naredne subote biće organizovan drugi pokušaj isplate dječijih dodataka“, naveli su iz Pošte Crne Gore.

Ukoliko se ni nakon drugog pokušaja isplate primalac ne nađe na adresi, biće mu ponovo ostavljen „izvještaj o prispijeću“ sa svim potrebnim informacijama kada, gdje i u kojem roku može podići novac.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply