STEM ljetnji kamp u Americi za djevojčice, prijave do sredine decembra

Djevojčice, uzrasta od 15 do 17 godina u prilici su da se do 16. decembra prijave za učešće u programu razmjene TechGirls, u okviru kojeg će pohađati jednomjesečni STEM ljetnji kamp naredne godine u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako je saopšteno iz Ambasade SAD,TechGirls je program razmjene koji finansira američka Vlada, a sprovodi organizacija Legacy International.

„Program ima za cilj da osnaži i inspiriše djevojke i djevojčice širom svijeta da odaberu karijere u nekoj od STEM oblasti.  Program je namijenjen djevojkama i djevojčicama zainteresovanim za navedene oblasti koje će imati od 15 do 17 godina na početku programa, 8. jula 2023, iz 35 zemalja, uključujući Crnu Goru. Program će povezati više od 100 izabranih učesnica širom svijeta sa njihovim američkim vršnjakinjama tokom dinamičnog četvoronedjeljenog programa u Sjedinjenim Državama i mentorske podrške koji će trajati osam mjeseci, prije i poslije razmjene“, saopošteno je iz Ambasade SAD.

Zainteresovane djevojke mogu pronaći sve informacije o programu na: https://techgirlsglobal.org/ i aplicirati isključivo on-line: https://techgirlsglobal.org/instructions/.

Za sva dodatna pitanja, treba kontaktirati direktno TechGirls programski tim na: https://techgirlsglobal.org/contact-us/ ili Američki ugao u Podgorici (Milenu Vučelić, [email protected]).

Rok za podnošenje prijava je 16. decembar 2022, ali se zainteresovane kandidatkinje ohrabruju da se prijave ranije, kako bi izbjegle bilo kakve tehničke poteškoće u poslednjem trenutku.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply