Na snazi nova zabrana za prodaju i upotrebu petardi

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore naredbom je i ove godine zabranilo prodaju i upotrebu petardi – pirotehničkih sredstava drugog razreda.

Kako se navodi u tom dokumentu, objavljenom u Službenom listu krajem oktobra, zabrana je donijeta zbog zaštite života, zdravlja i bezbjednosti ljudi, životne sredine i imovine.

Pripadnici Uprave policije će, kako se očekuje, i ove godine sprovesti akciju Petarda, kako bi spriječili nedozvoljenu trgovinu i zloupotrebu ovih pirotehničkih sredstava. U periodu od 15. decembra do 15. januara organizuju se pojačane kontrole, kako bi se spriječilo nepoštovanje ove naredbe.  

Ostali pirotehnički proizvodi razreda II (fontane, rimske svijeće, rakete, vulkani) biće, kao i ranijih godina, u prodaji u vremenskom periodu koji je naznačen u Zakonu o eksplozivnim materijama. Ova sredstva će se i ubuduće prodavati u specijalizovanim prodajnim objektima koji moraju ispunjavati propisane tehničke uslove i standarde i mogu se prodavati isključivo osobama starijim od 18 godina.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply