Dvije edukativne radionice za djecu: Zaštita privatnosti na internetu


Agencija za elektronske medije i Udruženje Roditelji, organizuju dvije edukativne radionice za djecu, koje se odnose na opcije zaštite privatnosti na društvenim mrežama. Radionice se realizuju u hibridnom formatu što znači da će dio učesnika pratiti događaj online, putem zoom aplikacije, a dio u prostorijama Igračkoteke i Razvojnog centra u Podgorici.

U petak , 4.novembra u 18 sati biće održana prva radionica namijenjena djeci uzrasta od 7 do 10 godina, dok ćemo u 19 sati okupiti one koji imaju od 10 do 16 godina.

Instagram i TikTok su mreže koje u Crnoj Gori zajedno imaju preko 370 hiljada korisnika, a koriste ih uglavnom mladi za objavljivanje sadržaja i međusobnu komunikaciju.

Na radionici koju organizujemo će upravo mladi imati priliku da upoznaju sve opcije podešavanja privatnosti i veće sigurnosti na ovim mrežama, kako bi izbjegli brojne prevare na koje mogu naići i zloupotrebe objavljenog sadržaja. Kroz praktične primjere i slučajeve koji su se desili, upoznaće se sa vrstama zloupotreba i načinima kako se reaguje u datim situacijama.

Sve ove korisne informacije djeca će na radionici dobiti od Milice Matović, službenice operacija u digitalnoj agenciji Alicorn.

Radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

Osim toga, radionicu mogu pratiti i djeca putem zoom aplikacije.

Mlađi osnovci (7 -10 godina):

https://us05web.zoom.us/j/81768484502?pwd=WFhqZ0luS3Z4ZDltRUZFSmxOOCszQT09

Stariji osnovci ( 10 -16 godina) :

https://us05web.zoom.us/j/89186061112?pwd=MWw2ME5MMUZCZjBSS3JSOWtXY1JlQT09

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply