Premijera filma Naša strana ljepšeg dana u srijedu u CNP-u

Premijera kratkometražnog filma Naša strana ljepšeg dana, autorki Branke Otašević i Klare Radonjić, biće izvedena u srijedu, 26. oktobra u 20 časova na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta.

Riječ je o projektu kompanije Modesty MK doo, a glavni nosioci su djeca sa smetnjama u razvoju. Sufinansiralo ga je Ministarstvo kulture i medija, a realizovan je u saradnji sa Dnevnim centrom Tisa iz Bijelog Polja.

Ideja projekta je bilo integrisanje djece sa smetnjama u razvoju, uz kreiranje i promovisanje, kroz formu kratkometražnog filma koji utiče na podizanje njihove svijesti o kreativnim i glumačkim kapacitetima i sposobnostima. Cilj je i podizanje svijesti djece o mogućnosti integrisanja u društvenu zajednicu na različite načine, osnaživanjem njihovih socijalnih vještina i usmjeravanjem istih kroz kvalitetno, a zabavno provođenje slobodnog vremena.

Kako su ranije saopštili organizatori, riječ je o djelu lokalnog karaktera koje promoviše Bijelo Polje, kao i život i tradiciju ovog grada, uz podršku angažovane glumice, osoblja dnevnog centra i psihologa, kako bi sami film bio kreiran na što realniji način, odnosno kako bi se djeca sa smetnjama u razvoju pronašla u glumačkoj ulozi i što bolje ‘iznijela’ ovaj projekat.

Ulaz na projekciju filma je slobodan.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply