Kompanija DoMEn poklanja besplatni vodič o bezbjednosti djece na internetu

Kompanija doMEn d.o.o, agent registracije nacionalnog crnogorskog domena .ME, objavila je priručnik pod nazivom Bezbjednost djece na internetu i društvenim mrežama: Vodič za roditelje i staratelje. Priručnik je besplatan za preuzimanje i dostupan je na ovom linku.

Kako je saopšteno iz kompanije doMEn, u ovom vodiču za bezbjednost djece na internetu, možete pronaći sve o najpopularnijim društvenim mrežama i načinima komunikacije, načine da osigurate digitalnu bezbjednost djece, savjete za roditeljski nadzor i kontrolu aktivnosti na internetu, kao i odgovore na najćešće postavljana pitanja u vezi potencijalnih opasnosti.

„Ukoliko svoje dijete vidite u svijetu nauke, tehnologije, inženjerstva ili matematike, 28. oktobra na sajtu www.stemedukacija.me biće dostupan i poklon za najmlađe, priručnik koji će im pomoći da naprave svoje prve STEM korake. Uz priručnik Kako da napraviš svoje prve STEM korake? namijenjen osnovcima i srednjoškolcima, djeca će imati priliku da saznaju više o STEM oblastima koje ih zanimaju, ali i pročitaju priče mladih i uspješnih ljudi koji su se odlučili za STEM karijere“, naveli su iz kompanije doMEn.

Priručnici Bezbjednost djece na internetu i društveni mrežama: Vodič za roditelje i staratelje i Kako da napraviš svoje prve STEM korake su novi koraci u nastojanju kompanije da kroz društveno odgovorno poslovanje oplemeni internet prostor zanimljivim i edukativnim sadržajem. Ovim priručnicima su prethodili priručnici pod nazivom DoMEn škola programiranja: Kreiraj svoju prvu igru, namijenjen osnovcima i srednjoškolcima zainteresovanim za programiranje, dostupan na linku, kao i Lažne vijesti: sve što te oduvijek zanimalo o ovom fenomenu koji možete preuzeti ovdje.

Tokom 2019. godine, kompanija doMEn je pokrenula i portal www.stemedukacija.me gdje se mladi mogu informisati o svim besplatnim prilikama namijenjenim mladima koje doMEn stvara u Crnoj Gori.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply