Ogledni čas na drugačiji način: Svemir u tanjiru

Iako su ogledni časovi već odavno praksa u svim osnovnim i srednjim školama, đaci i nastavnici Srednje mješovite škole u Golubovcima učinili su korak više kada je riječ o tom dijelu nastave.

Profesorica CSBH jezika i književnosti Svetlana Drobnjak, profesor geografije Dejan Minić i nastavnici praktične nastave Nadica Asanović i Mirko Popović pokazali su, uz pomoć svojih đaka, da je moguće povezati i ujediniti obrazovne ishode naizgled nespojivih predmeta. Čas su organizovali povodom obilježavanja Svjetske nedjelje svemira, a simboličan naziv zajedničkih aktivnosti bio je Svemir u tanjiru.

Ogledni čas je, kako su naveli iz Srednje mješovite škole, objedinio jezička, geografska, marketinška i tržišna znanja ekonomskih tehničara sa odličnim praktičnim vještinama budućih poljoprivrednih tehničara, kuvara i konobara.

Ovaj čas je realizovan uz učešće svih učenika IV-e odjeljenja, uz podršku  učenika IV-p i II-k odjeljenja.

„Poljoprivrednici su se bavili prvim povrtarskim kulturama u svemiru, kuvari i konobari hranom i pićem u svemirskim uslovima, a ekonomski tehničari  ekonomskim, matematičkim i finansijskim pitanjima koja donose niz interesantnih saznanja. Raznolika saznanja učenici su međusobno razmijenili, zapisali i tako stvorili neumjetnički tekst na kome će tokom narednih časova vježbati funkcionalnu pismenost, a veoma zanimljiv je bio i  let palačinki, pomfrita i tečnih napitaka usljed nedostatka gravitacije“, naveli su iz ove škole.

Ističu da osmijeh na licima i učenika i nastavnika govori sve o nastavi u ovoj školi, pa, kako kažu, ne čudi ni to što je sve veći  broj učenika Glavnog grada zainteresovan da pohađa tu obrazovnu ustanovu u Golubovcima.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply