Od ponedjeljka besplatni pregledi za žene iz Podgorice

Držimo te za ruku – naziv je projekta, u okviru kojeg će od ponedjeljka, 17. oktobra u narednih 90 dana biti omogućeni besplatni eho pregledi dojki za žene na teritoriji Podgorice.

Kako navode iz MIKA PROART, koji su organizatori ove akcije, projekat ima za cilj da motiviše i aktivira što veći broj sugrađanki da dođu na pregled, ne bi li se stekla navika za redovnim pregledima i eventualno otkrio kancer dojke na vrijeme.

Specijalistički kombi i doktori Poliklinike Filipović tokom tri mjeseca obići će više lokacija u gradu i obavljati preglede u trajanju od sedam sati dnevno svakog dana osim nedjeljom.

„Ukoliko se nekoj ženi ustanovi potencijalni problem, mi joj nećemo pustiti ruku, već će sve potrebne preglede, od mamografije, do biopsije i prihološke pomoći dobiti potpuno gratis u roku od samo par dana. Sve ove karakteristike čine projekat jedinstvenim, najvećim ovakvog tipa u regionu. Zakazivanje pregleda je isključivo telefonskim putem na broj 067 154 845. Ukoliko imate nedoumice ili strah pišite nam na [email protected]“, navode organizatori.

Pokrovitelj projekta je Glavni grad, Sekretarijat za socijalno staranje i Kuća zdravlja, generalni sponzor Investiciono razvojni fond, partner DAA Montenegro, a tehnička podrška Montimprex.

Kombi će, kako je najavljeno, prvih deset dana biti ispred Kuće zdravlja u Ulici Novaka Miloševa 30.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply