Za dogradnju OŠ Oktoih iz budžetske rezerve odobreno 150 hiljada eura

Na osnovu izmjena i dopuna Zakona o budžetu Crne Gore za ovu godinu, Skupština je zadužila Vladu da iz tekuće budžetske rezerve obezbijedi finansiranje projekta izgradnje novog paviljona u sastavu OŠ Oktoih na Zabjelu. To će, kako se navodi u zaključcima Skupštine, biti učinjeno ukoliko se za tim ukaže potreba, a procijenjeni iznos za ovaj projekat je 150 hiljada eura.

Prema zaključcima koje je Skupština Crne Gore uputila 29. septembra, Vlada je, između ostalog, zadužena i da sredstva tekuće budžetske rezerve u iznosu od 20.000 eura koristi za finansiranje adaptacije zgrade nikšićke OŠ „Janko Bjelica“. Za adaptaciju područne jedinice OŠ „Dušan Đukanovic“ odobreno je da se izdvoji iznos od najmanje 8.000 eura.

Zaključak Skupštine je da Vlada treba da sprovede neophodne aktivnosti u pravcu izrade strategije demografskog razvoja i strategije rješavanja stambenih potreba mladih, kao i u pravcu realizacije besplatnog prevoza učenika i besplatne užine za djecu iz socijalno ranjivih kategorija.

„Sredstva za sprovođenje navedenih aktivnosti, u skladu sa dinamikom realizacije, obezbijediće se iz tekuće budžetske rezerve“, navodi se u dokumentu Skupštine Crne Gore.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply