Poziv srednjoškolcima da se pridruže Klubu pisaca

Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ pozvala je sve zainteresovane srednjoškolce koji vole pisanu riječ da se prijave za učešće u Klubu pisaca ove ustanove. Pravo učešća imaju učenici srednjih škola sa teritorije Podgorice, a prijave se dostavljaju do 11. oktobra.

Kako je saopšteno iz Narodne biblioteke, za prijavu je potrebno poslati kratku biografiju i motivaciono pismo, ne duže od jedne strane, na mail adresu [email protected].

„Radionice će se održavati jednom mjesečno, utorkom u terminu od 18 do 19:30 časova u sali Božidar Vuković Podgoričanin. Radionice su besplatne i mogu se prijaviti mladi koji već pišu ili bi to željeli. U okviru Kluba pisaca, učesnici će imati priliku da se bliže upoznaju sa procesom književnog stvaranja”, naveli su iz Biblioteke.

Radionice će, kako su dodali, okupiti mlade ljude koji će djelovati kao svojevrsna zajednica posvećena stvaranju, kreativnosti i međusobnoj razmjeni znanja i ideja.

“Rad Kluba upotpuniće i posjete renomiranih crnogorskih i regionalnih pisaca. Učesnici će dobiti prostor za afirmaciju putem objavljivanja u časopisima koji su produkt izdavačke djelatnosti Biblioteke, te prostor za razvoj kroz učešće u diskusijama, tribinama i promocijama”, navodi se u saopštenju.

Cilj radionica je, kako dodaju, da osnaži mlade da svoje ideje i zamisli prenesu u pisanu riječ i da podrže stvaranje nove generacije pisaca.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply