Besplatne radionice za djecu u Petrovcu

Narodna biblioteka Budve organizuje u OŠ „Mirko Srzentić“ u Petrovcu besplatne radionice – Discover English, Matematika kroz igru, Zanimljiva matematika i Čitaj, istraži, pripremi i pokaži.

Kako su kazali iz Biblioteke, radionicu Discover English za djecu uzrasta od 6 do 10 godina vodiće profesorica Kaja Lazarević ponedjeljkom od 13 do 14 časova, a cilj radionice je da pomogne djeci da bolje usvoje i obogate svoj vokabular i gramatiku engleskog jezika, učeći kroz pokret, igru i pjesmu.

Djeca će učiti jezik kroz nekoliko segmenata – obrađivati popularne dječije pjesme i igre, slušaće i čitaće  poznate priče i inserte iz filmova, oslikavaće ih, obilježavaće poznate praznike u tom periodu, praviće čestitke, rješavati asocijacije,  zagonetke, učiće jezik kroz pokret i bogatiti svoj vokabular.

Radionica  Matematika kroz igru namjenjena je djeci uzrasta od 5 do 8 godina i relaizovaće se srijedom u terminu od 12.30 do 13.30 časova i vodiće je nastavnica Senida Kajević. Iz Biblioteke su naveli da je radionica osmišljena kroz nekoliko segmenata: brojevi, geometrijske figure i tijela.

Svaka radionica, kako su saopštili, započeće kvizom znanja iz jedne od pomenutih tema. Tokom radionica biće  korišćene razne igrice, pitalice , zagonetke i asocijacije. Učesnicima će na zanimljiv način biti predstavljen matematički sadržaj predviđen za ovaj uzrast. Stvoriće se mogućnost da djeca kroz  novi pristup steknu nova znanja i vještine koja će im pomoći u snalaženju u raznovrsnim situacijama.

Iz Narodne biblioteke Budve osvrnuli su se i na preostale dvije radionice koje će biti organizovane u Petrovcu.

„Radionica Zanimljiva matematika namjenjena je djeci uzrasta od  9 do 11 godina i realizovaće se svakog četvrtka od 12.20 do 13.20 časova, a vodiće je nastavnica Marina Rašković. Radionice za ovaj uzrast će takođe biti realizovane kroz nekoliko tema: istorijat matematike, problemski zadaci, brojevi , geometrija. Koristiće se iste metode kao i u mlađoj grupi, s tim što će biti prilagođene uzrastu i predznanju polaznika. Cilj matematičkih radionica je razbijanje predrasuda da je matematika oblast koju je teško savladati, kao i osposobljavanje polaznika da samostalno koriste web alate kako bi bili u mogućnosti da u budućnosti  istražuju i nadograđuju svoja znanja, kao i da ih na pravi način primjenjuju“, naveli su iz budvanske Biblioteke.

Radionica Čitaj, istraži, pripremi i pokaži namjenjena je djeci uzrasta od 10 do 14 godina, a održavaće se ponedjeljkom u OŠ „Mirko Srzentić“. Vodiće je nastavnica Bojana Sinanović Spalević.

„Radionica je osmišljena tako da osposobi djecu da se nesmetano izražavaju i da bogateći rječnik razvijaju i samopouzdanje prilikom samostalnog i javnog izlaganja. Uz zajednički odabir teme, voditelj radionice i djeca će osmišljavati monologe i dijaloge i stvarati priče. Budući da je dosadašnje iskustvo u radu sa djecom pokazalo da se oni najbolje oslobađaju i izražavaju kroz nastup na sceni, to će  biti i krajnji cilj ove radionice“, naveli su u saopštenju.

Izvor: jadranbudva.me

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply