Privatni vrtići organizuju manifestaciju povodom Dječije nedjelje

U okviru obilježavanja Dječije nedjelje, vrtići, koji su okupljeni u Udruženju privatnih predškolskih ustanova, organizovaće od 3. oktobra veliki broj aktivnosti.

„Dječija nedjelja, najveća nacionalna manifestacija za zaštitu i promociju dječijih prava je pred vratima, a ove godine naše Udruženje je riješilo da u cilju jačanja saradnje između ustanova, zaštitni slogan događaja bude Daj odrasli svijete, budi jednom dijete, inspirisan stvaralaštvom Dragana Radulovića“, saopštili su iz Udruženja PPU.

Ustanove će tokom naredne sedmice svakodnevno organizovati razne aktivnosti na lokalnom nivou: radionice o dječijim pravima, likovne, pozorišne, muzičke, kreativne, sportski dan…

Kako su naveli iz Udruženja, moto Daj odrasli svijete, budi jednom dijete, pod kojim će biti organizovani svi događaji, nosi snažnu poruku da se skrene pažnja javnosti na djecu i mlade, potrebe djece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici i na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima.

„Centralno obilježavanje na državnom nivou održaće se ove godine u petak, 7. oktobra, kada ćemo jedni drugima poslati takozvane zmajeve prijateljstva“, najavili su iz Udruženja PPU.

Članice koje učestvuju u ovom događaju su ustanove iz Podgorice: Artić Pinokio, Pinokio, Maša, Internacionalni vrtić Maša, Dvor, Kockica, Nova kućica, Čarli Čaplin, Pipi duga čarapa, Dobra vila, Dnevna majka, Veličanstveni Oz, Naše malo kraljevstvo, QSI International school of Montenegro, PU obrazovno-razvojni centar Mašta, PU obrazovno-razvojni centar Mondo creativo, PU obrazovno-razvojni centar Produženi boravak – Djeca Podgorice, Happy kids i Nebo Diznilenda. Iz Bara su to članice Udruženja Svetionik i Mala bajka, iz Ulcinja – Arushi Pu, a iz Budve Vini Pu, Moj svijet i Diznilend. Na spisku učesnika su i Osmijeh iz Kotora, Kreativna čarolija i POC Knightsbridge schools iz Tivta i Montessori Zvono iz Nikšića, koje su takođe dio Udruženaj PPU.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply