Naredne sedmice radionica za osnovce i online predavanje za roditelje

U Igračkoteci i Razvojnom centru Podgorica, udruženja Roditelji, naredne sedmice osnovci će razvijati liderske vještine, samopouzdanje i pronalaziti konstruktivne načine rješavanja problema. U srijedu će biti organizovano i online predavanje za roditelje na temu nasilja na društvenim mrežama.

Radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar. 

U ponedjeljak, 26. septembra, u 19 sati  biće održana edukativna  radionica pod nazivom  Pametnim koracima do cilja, koja je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 11 godina.

Radionicu realizujemo u saradnji sa obrazovnim programom Pametni koraci, koji je osmišljen na način da kod djece razvije samopouzdanje, liderstvo, vještine rješavanja problema, upravljanja novcem, komunikaciju sa svijetom koji ih okružuje i kreativnost, kako bi od malih nogu postavili temelje svog uspjeha.

Na radionici, predviđenoj za uzrast od 7 do 11 godina, djeca će kroz razgovor i igru jačati svoje vještine. Imaće priliku da na zabavan i interaktivan način, postave individualne ciljeve, korake za njihovo ostvarenje, razmišljaći o mogućim preprekama i načinima za njihovo prevazilaženje. Takođe,u fokusu će biti  i navike  koje su im neophodne da istraju. Pri tom će biti ohrabreni da slobodno izražavaju svoje mišljenje, saslušaju ideje drugih i da o tome razgovaraju na konstruktivan način, jačanjem samopouzdanja.

Radionicu će voditi psihološkinja Marija Boljević. Broj mjesta je ograničen na 12.

U srijedu, 28. septembra, u 18 sati na Facebook stranici  portala Roditelji.me,  uslijediće online predavanje  za roditelje Nasilje na društvenim mrežama – kako ga prepoznati i kako reagovati, koje realizujemo u saradnji sa Agencijom za elektronske medije.

U tom terminu na Facebook stranici  portala Roditelji.me, marketing menadžerka Vanja Kosović razgovaraće sa roditeljima o nasilju na društvenim mrežama.

Kada je pravo vrijeme da djeca počnu da koriste društvene mreže, na koji način ih treba kontrolisati, sa kakvim se sve problemima i izazovima mogu susresti u procesu, ali i kako prepoznati nasilje na društvenim mrežama i kome ga prijaviti, kako reagovati i kako pružiti podršku neka su od pitanja o kojima ćemo govoriti na online predavanju.

Istraživanja pokazuju zabrinjavajuću stopu nasilja na svim platformama, ali i nedostatak mehanizama kojima se problemi mogu riješiti. Zainteresovani mogu postavljati pitanja prije, ali i u toku online predavanja na Facebook stranici portala Roditelji.me

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply