Još nije poznato kada će početi gradnja škole “Vladimir Nazor”

Još nije poznato kada će početi gradnja škole „Vladimir Nazor“, iako je Ministarstvo prosvjete prije nekoliko dana potpisalo ugovor o donaciji glavnog projekta sa firmom Biro 81.000 iz Podgorice.

Iz resora prosvjete navode da se donator obavezao da do kraja oktobra završi glavni projekat. Sa druge strane, roditelji negoduju, jer smatraju da sve ide sporo i da djeca više ne mogu da putuju sa kraja na kraj grada do drugih škola.

„Ministarstvo je u ponedjeljak potpisalo ugovor o donaciji glavnog projekta sa firmom Biro 81.000 iz Podgorice, koja je ujedno i kreator idejnog rješenja za školu “Vladimir Nazor”. Shodno ovom ugovoru donator se obavezao da do 31. oktobra dostavi glavni projekat Ministartvu prosvjete”, kazala je za TVCG državna sekretarka Ministarstva prosvjete Miljana Jelušić.

Veselin Mitrović iz Savjeta roditelja ističe da dok ne vide rješenje “crno na bijelo” više ne vjeruju nikome.

Kaže da sve ide jako sporo, te da im je još 1. septembra obećano da će ugovor o donaciji glavnog projekta biti brzo potpisan.

“Znači 20 dana je prošlo, naša djeca gube vrijeme, država daje novac za prevoz djece, sve ide jako sporo, jer se ponašamo kao da je ovo regularna situacijaa ne vanredna”, navodi Mitrović.

“Ministarstvo je svjesno sporne dinamike, ali ova administracija nije adresa za takvu vrstu kritike”, odgovara Jelušić.

Iako iz Ministarstva ne mogu još pričati o datumu početka gradnje, direktorica škole se nada najboljim vijestima.

“Očekujem da će ubrzo početi gradnja nove škole, to nam je svima cilj da će se taj glavni projekat završi i da ćemo u razumnom roku sačekati početak gradnje”, poručila je direktorica škole Ljiljana Marković.

Paralelno sa izradom glavnog projekta iz Ministarstva su kazali za TVCG da će angažovati revizora, te da će kada se ta procedura okonča, raspisati tender za izgradnju škole. No, djecu i roditelje, koji kažu da više ne mogu čekati, zanimaju samo konkretni datumi, pa nadležnima poručuju.

“Čuli smo mnogo puta od svih državnika, instituacija, ministara itd. da sve mora po zakonu, da sve ide sporo, a u praksi i životu vrlo često oni nađu način da ne mora sve po zakonu kad je njim nešto u ineteresu tako da bih ja volio da u slučaju djece oni nađu način da nešto ubrzaju”, zaključio je Mitrović.

Izvor: TVCG

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply