U toku prijave za program Brižne porodice u JPU “Ljubica Popović”

Podgorička Javna predškolska ustavova “Ljubica Popović” realizovaće treći put program Brižne porodice za roditelje djece uzrasta od 2 do 9 godina.

Ovaj besplatan program namijenjen je roditeljima/starateljima koji žele da unaprijede komunikaciju i kvalitet odnosa sa djetetom, ali i riješe konkretan izazov/problem kada je roditeljstvo u pitanju.

Program će biti sproveden u dvije grupe kroz 12 časova jednom sedmično, utorkom, u trajanju od po dva sata (od 17.30 do 19.30 sati) od 4. oktobra.  Voditeljke programa biće vaspitačice Bojana Đukanović i Ivana Gačević, psihološkinja Anđela Šćekić Todorović i pedagoškinja Milijana Krkalović.

Iz ove JPU pozivaju sve zainteresovane roditelje da se prijave na mail [email protected], najkasnije do 23. septembra. U prijavi je potrebno navesti uzrast djeteta, ime vaspitne jedinice koju pohađa, kao i kontakt podatke roditelja (ime i prezime, broj telefona).

Program Brižne porodice za malu djecu, poznat i kao Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje za malu djecu, nastao je kao plod partnerstva univerziteta Oksford, Kejptaun i Bangor kao i Klovnova bez granica iz Južne Afrike uz podršku Svjetske zdravstvene organizacije i UNICEF-a. Program je do sada realizovan u više zemalja širom svijeta, a u Crnoj Gori se sprovodi uz podršku UNICEF-a i EU od 2018. godine.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply