U četvrtak Roditeljski kutak posvećen HPV vakcinaciji

Vakcinacija djevojčica protiv humanog papiloma virusa (HPV), koja počinje u Crnoj Gori narednog ponedjeljka, tema je Roditeljskog kutka UŽIVO zakazanog za četvrtak, 22. septembar, u kojem će gost biti epidemiolog dr Milko Joksimović iz Instituta za javno zdravlje.

Roditelji će biti u prilici da od 11 sati prate razgovor sa dr Joksimovićem online, na FB stranici portala Roditelji.me, kao i da postavljaju pitanja vezana za ovu temu.

HPV je jedan od glavnih uzročnika karcinoma grlića materice, a podaci pokazuju da je to jedna od pet najčešćih malignih bolesti žena u Crnoj Gori.

Roditelji će u Kutku UŽIVO, koji organizuje udruženje Roditelji, moći da saznaju kome je namijenjena ova vakcina, na koji način će moći da se dobije i da li ima neželjenih efekata. Takođe će dobiti informacije i o daljem planu zdravstvenih vlasti kada je riječ o prevenciji raka grića materice, odnosno saznaće je li u narednom periodu planirana i HPV vakcinacija za druge uzraste.

Razgovor o HPV vakcinaciji dio je projekta, pod nazivom Između redova, koji portal Roditelji.me sprovodi uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i medija.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply