Program Brižne porodice i u kotorskom Domu zdravlja

Biti roditelj/staratelj samo po sebi je težak posao. Ne postoje gotovi recepti i svakom roditelju i staratelju potrebna je podrška. Prepoznajući ovu potrebu, Dom Zdravlja Kotor organizuje besplatan dvanaestonedjeljni program Brižne porodice za roditelje djece uzrasta od 2 do 9 godina. Ovaj program namijenjen je roditeljima koji žele da unaprijede komunikaciju i kvalitet odnosa sa djetetom, ali i riješe konkretan izazov/problem kada je roditeljstvo u pitanju.

Program vode psihološkinja Branka Mitrić i medicinska sestra Sanja Pajović, a realizuje se u maloj grupi od 8 do 10 roditelja. Susreti će biti organizovani jednom sedmično, u trajanju od dva sata.

Prva grupa polaznika krenuće 6. oktobra, a mjesto održavanja radionica je Dom zdravlja Kotor.

Zainteresovani roditelji/staratelji se mogu prijaviti za učešće u programu najkasnije do 30. septembra, slanjem kontakt podataka sa svojim imenom i prezimenom i uzrastom djeteta, i to na email adresu [email protected] ili pozivom na broj telefona 069 217 201 ili 069 419 513. Broj polaznika je ograničen.

Program Brižne porodice za malu djecu, poznat i kao Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje, nastao je kao plod partnerstva univerziteta Oksford, Kejptaun i Bangor kao i Klovnova bez granica iz Južne Afrike uz podršku Svjetske zdravstvene organizacije i UNICEF-a. Program je do sada realizovan u više zemalja širom svijeta, a u Crnoj Gori se sprovodi uz podršku UNICEF-a i EU od 2018. godine.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply