Dvije edukativne radionice za osnovce: Dobre i loše strane upotrebe društvenih mreža

Agencija za elektronske medije i udruženje Roditelji, organizuju dvije edukativne radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta, koje se odnose na bezbjedno korišćenje društvenih mreža. Radionice će se realizovati u hibridnom formatu, što znači da će dio učesnika pratiti događaj online, putem zoom aplikacije, a dio u prostorijama Igračkoteke i Razvojnog centra u Podgorici.

U utorak , 20.septembra u 18 sati biće održana prva radionica namijenjena djeci uzrasta od 7 do 10 godina, dok ćemo u 19 sati okupiti  starije osnovce od 10 do 15 godina i razgovarati o dobrim i lošim stranama upotrebe društvenih mreža.

Društvene mreže postaju dio svakodnevnog funkcionisanja već u periodu osnovne škole. Odrastanje i socijalizacija djece i mladih danas su gotovo nezamislivi bez društvenih mreža, što svakodnevno utiče na njihove emocije, ponašanje, razmišljanje. Na radionici će učesnici imati priliku da razgovaraju o dobrim i lošim stranama upotrebe društvenih mreža. Na taj način podsticaće konstruktivne elemente upotrebe interneta i društvenih mreža, dok će se posebna pažnja posvetiti negativnim stranama.

Imaće priliku da steknu širi uvid u to šta nije prihvatljivo, koja ponašanja predstavljaju nasilje na internetu i kako da prepoznaju. Kako da se zaštite u situacijama kad prepoznaju takav kontekst ili se oni suočavaju sa istim, kome da se obrate i sve druge korisne  informacije imaće priliku da saznaju od marketing menadžerke Vanje Kosović.

Radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

Osim toga, radionicu mogu pratiti i djeca putem zoom aplikacije.

Mlađi osnovci (7 -10 godina): https://us05web.zoom.us/j/86595543631?pwd=Y1ptNmFLeStHU3JWV05zU0xhYmNDQT09

Stariji osnovci ( 10 -15 godina) : https://us05web.zoom.us/j/89308185415?pwd=bEJNWnk0R1J2dU9YM0g4clJhRURhZz09#success

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply