Nastavlja se projekat posvećen zdravim navikama, djeca će dobijati voće u školama

Projekat Zdrave navike u školskom uzrastu, koji je 2019. godine sproveden u sedam škola, biće nastavljen u drugoj polovini oktobra. Djeca u školama, koje budu obuhvaćene ovim projektom, dobijaće svježe voće i povrće, a biće uključeni i u druge aktivnosti u okviru promocije i sticanja zdravih navika.

Sve to bilo je povod današnjeg sastanka predstavnika Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva sa ministrom prosvjete Miomirom Vojinovićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, program posvećen zdravoj ishrani u našim školama nadležni iz resora poljoprivrede su pokrenuli kao pilot izdanje prije tri godine i tada je obuhvatio ukupno 3.065 učenika mlađih razreda iz sedam škola u Danilovgradu, Kolašinu, Bijelom Polju i Beranama.

Kako je danas saopšteno iz Ministarstva prosvjete, škole su po tom programu snadbijevane voćem i povrćem za učenike, obezbijeđene su rashladne vitrine za njihovo skladištenje, a u ponudi su bili i plastenici u zavisnosti od kapaciteta i lokaliteta škola koje ih mogu održavati.

Prema riječima generalnog direktora Direktorata za poljoprivredu Miroslava Cimbaljevića, pilot projekat je prošao odlično, i sproveden je u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i Ministarstvom zdravlja.

„Budžetska sredstva su obezbijeđena i za ovu godinu a program bi počeo da se realizuje već od polovine oktobra mjeseca“, najavljeno je iz Ministarstva prosvjete.

Ministar Vojinović je, kako je saopšteno, izrazio zadovoljstvo i spremnost Ministarstva prosvjete za saradnju, kako bi projekat u koji su uključena tri ministarstva  bio uspješno i kvalitetno realizovan  na dobrobit naše djece.

Sastanku su prisustvovali generalni direktor Direktorata za poljoprivredu Miroslav Cimbaljević sa saradnicima Mirsadom Spahićem, načelnikom odjeljenja za ekonomsku analizu i tržište i Amrom Terzić, načelnicom Direktorata za biljnu proizvodnju.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply