Međunarodni festival lutkarstva od petka u KIC-u

Međunarodni festival lutkarstva biće održan od 16. do 18. septembra u Kulturno-informativnom centru „Budo Tomović“ u Podgorici.

Kako najavljuju organizatori, prvog dana Festivala u petak u 18 i 20 sati u  Velikoj sali biće izvedena predstava Palčica, Teatra za deca i mladinci iz Skoplja. Iste večeri u 20 časova planirano je otvaranje ove manifestacije, a u subotu, 17. septembra sa početkom u 10 i 12 časova publika će u sali DODEST-a uživati u predstavi Robot, Davida Zuazole iz Španije.

Istog dana u 18 i 20 sati u Velikoj sali na programu Međunarodnog festivala lutkarstva je komad Princeza na zrnu graška, Pozorišta lutaka iz Niša. U pratećem programu manifestacije u subotu u 21 sat u Multimedijalnoj sali biće održana promocija knjige Čarobni kamen i druge bajke, autora Davora Dragojevića.

U nedjelju, 18. septembar u 10 i 12 časova u sali DODEST-a će biti izvedena predstava Kupanje u bojama, Thalia teatra iz Slovačke. Gradsko pozorište Podgorica će se na festivalu predstaviti Macom papučarkom, a njihova izvođenje su zakazana za nedjelju u 18 i 20 časova u Velikoj Sali KIC-a.

Proglašenje najuspješnijih i dodjela nagrada predviđena je za nedjelju u 20 sati.

Kako su saopštili organizatori, besplatne ulaznice mogu se preuzeti sat vremena prije početka predstave, a nije ih moguće rezervisati ranije.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply