U toku prijave za besplatne radionice posvećene takmičenju Dabar

U toku je prijavljivanje učenika osnovnih i srednjih škola za besplatne Tinker radionice, na kojima će moći da dobiju sve informacije o međunarodnom takmičenju Dabar, čije pilot izdanje će u novembru biti organizovano i u Crnoj Gori.

Riječ je o takmičenju posvjećenom računarskom razmišljanju, računarstvu i informatici, a svi koji su zainteresovani da pohađaju besplatne radionice mogu poslati PRIJAVU do 15. septembra.

„Drage tinkerke i tinkeri, obećali smo nove izazove u novoj školskoj godini. Prijavljivanje za besplatne Tinker radionice posvjećene međunarodnom takmičenju Dabar (www.bebras.org) je otvoreno. Pridružite se“, poručuju iz NVU Tinker.

Dodaju da se od takmičara ne očekuje da imaju prethodno predznanje u programiranju, niti da poznaju određeni programski jezik ili da imaju iskustva u radu sa specifičnim softverskim alatima. 

„Kako bismo vas na vrijeme i temeljno upoznali sa Dabrom, pozivamo vas da nam se pridužite na besplatnim  promotivnim radionicama  koje će voditi ambasador i promoter Dabar takmičenja u Crnoj Gori, dr Goran Šuković. Prijavljivanje je otvoreno do 15. septembra, dok se ne popuni predviđeni maksimalni broj učesnika po grupama. Za svaku kategoriju takmičenja biće organizovane zasebne radionice.  O dodjeljenim terminima učesnici će biti obaviješteni putem  kontakt mejla iz prijave“, naveli su organizatori.   

NVU Tinker je 2022. godine postao Provisional Active Member Bebras (www.bebras.org) inicijative i intenzivno rade na pripremama za prvo, pilot, takmičenje Dabar u Crnoj Gori, koje se, po pravilu, održava u novembru.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply