U nikšićkoj Igračkoteci se bavimo novinarstvom i učimo o zdravlju i higijeni

Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić, udruženja Roditelji, i ove sedmice su pripremili zanimljiv program. Djeca će učiti kako da se pripreme za gostovanje na televiziji ili radiju, a biće u prilici da se upoznaju i sa pojmovima kao što su zdravlje, higijena, zdrav stil života…

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović” u Ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U utorak 13. septembra u 19 sati uslijediće radionica Dječije novinarstvo: priprema i snimanje intervjua,koju realizujemo sa školom novinarstva iz Kreativnog studija Art Viva Dance, a namijenjena je djeci od 7 do 12 godina.

Na novinarskoj radionici djeca će naučiti kako da se snađu u ulozi sagovornika prilikom gostovanja na televiziji ili radiju, kako da se pripreme i snime intervju. Saznaće koja su to pitanja koja treba postaviti, a koja su zabranjena. Upoznaće se sa novim pojmovima kao što su kadar, profil i brojni drugi vezani za odnos sa kamerom.

Radionicu će voditi novinarka Anica Vujadinović, koja predaje u školi novinarstva.

U četvrtak, 15. septembra u 19 sati biće održana radionica Brinem o zdravlju za djecu od 6 do 9 godina.

Djeca će na radionici imati priliku da se upoznaju sa pojmovima kao što su zdravlje, higijena, zdrav stil života… Kroz igru će dolaziti do zaključaka šta je to zdravlje i koliko je ono važno. Saznaće kako svakodnevno brinuti o zdravlju, a da to ne bude teška obaveza, već zabavna i zanimljiva aktivnost.

Radionicu će voditi maturantkinje srednje medicinske škole Andrijana Bulajić i Milena Mirković.

Broj mjesta na radionicama je ograničen.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply