Sjutra okrugli sto o javnim uslugama za roditelje i djecu koje treba digitalizovati

Udruženje Roditelji organizuje u ponedjeljak, 12. septembra okrugli sto Javne usluge za roditelje i djecu koje treba digitalizovati , koji je posvećen razvijanju plana akcije najpotrebnijih usluga u digitalnom formatu za ove kategorije stanovništva. Događaj će početi u 11 časova, u hotelu Ramada, u Podgorici, a planiran je u hibridnom formatu, što znači da će ga dio učesnika pratiti online putem, na FB stranici portala Roditelji.me. Na taj način će roditelji moći da postavljaju pitanja u vezi sa ovim temama, ali se i informišu o aktuelnostima u ovoj oblasti. 

U prethodnom periodu udruženje Roditelje je sprovelo dvije online ankete među roditeljima o dostupnosti i kvalitetu usluga koje koriste u opštinama u kojima žive. Cilj online anketa je bio da se prepoznaju preporuke roditelja o tome koje usluge iz oblasti zdravstva, obrazovanja, socijalne zaštite i iz matičnih knjiga bi voljeli da imaju na raspolaganju u digitalnom formatu. Rezultati ankete pokazaće i stavove roditelji o tome kojim postojećim uslugama su najmanje zadovoljni u oblasti zdravlja, obrazovanja i socijalnog staranja, na osnovu čega će se udruženje Roditelji intenzivnije u narednom periodu zalagati za njihovo unapređivanje.

O trenutnim aktivnostima, stavovima i narednim koracima u dijelu digitalizacije usluga iz različitih oblasti, za ove kategorije stanovništa u našoj zemlji, govoriće predstavnici Ministarstva javne uprave, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva prosvjete, Fonda za zdrastveno osiguranje i UNDP-a.

Ovaj događaj dio je projekta Inkluzivno kreiranje lokalnih javnih politika i usluga, koji je podržan kroz program OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE, koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), Centrom za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i Politikon mrežom, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom evropskih poslova Vlade Crne Gore. Program finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply