RTCG ustupila prostor za JPU “Ljubica Popović”, novi vrtić biće spreman vjerovatno iduće godine

Radio i Televizija Crne Gore ustupila je dio prostora podgoričkoj Javnoj predškolskoj ustanovi „Ljubica Popović“, pa će djeca iz dijela grada Preko Morače najvjerovatnije naredne godine imati na raspolaganju još jedan vrtić.

Ministarstvo prosvjete prepoznalo je značaj ovog, kako kažu, prijeko potrebnog projekta.

“U Podgorici je planirana izgradnja još jednog vrtića. Upravni odbor RTCG donio je odluku o ustupanju 500 metara kvadratnih i još 700 metara kvadratnih dvorišnog prostora za potrebe izgradnje vrtića. Ono što mogu, osim iskrenog zadovoljstva, u ovom trenutku da kažem je da će Ministarstvo prosvjete ući u proces pripreme projektne dokumentacije“, rekao je ministar mr Miomir Vojinović za RTCG.

Direktorica JPU „Ljubica Popović“ Vesna Nikolić nada se da će ta ustanova uskoro biti bogatija za još jednu – jedanaestu vaspitnu jedinicu.

„Već danas će projektanti pristupiti svom dijelu posla, kako bi taj prostor u najskorijem roku bio u potpunosti prilagođen za boravak djece. U jednom dijelu finansijer će biti kompanija Cerovo, a ostatak će obezbijediti Ministarstvo i naša predškolska ustanova iz sopstvenih sredstava“, rekla je Nikolić za portal Roditelji.me.

Ona je istakla da je prioritet da se obezbijedi dodatan prostor za jaslice, pa će dio prostora prvo adaptirati za djecu mlađu od tri godine. Nikolić očekuje da će taj dio posla biti završen do februara. Ostatak ustupljenog prostora u zgradi RTCG biće spreman do ljeta.

Pozivu Javnog servisa i Ministarstva prosvjete za izgradnju vrtića odazvala se i kompanija Cerovo.

“Želimo da podržimo tu humanu ideju načelno i da djelimično učestvujemo u ovom projektu. Do realizacije ima još dosta vremena treba odraditi dosta toga, projekat adaptacije i rekonstrukcije tog prostora, raspisati tender i izvesti sve te radove, ali u svakom slučaju mi smo tu. Apelujemo da se i drugi pridruže donacijama”, poručio je izvršni direktor kompanije Cerovo Emin Duraković za RTCG.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply