Opština Pljevlja pomaže mladim porodicama u rješavanju stambenog pitanja

Foto: Vijesti

Opština Pljevlja pripremila je i uputila građanima na javnu raspravu odluku kojom dodjeljuje bespovratna sredstva mladim porodicama za rješavanje stambenog pitanja.

Kako je saopšteno iz Opštine, odlukom se omogućava nova mjera, kojom se prvi put mladim porodicama i samohranim roditeljima sa teritorije Pljevalja pruža mogućnost da kupe stan, izgrade ili kupe kuću po povlašćenim uslovima, i to kroz sufinansiranje mjesečne rate stambenog kredita, odnosno sufinansiranje kamate za stambene kredite koju će dobijati od Opštine Pljevlja u narednih deset godina.

„Nacrtom Odluke je definisano da se sufinansiranje kamate za stambene kredite može ostvariti u iznosu do 100 eura mjesečno, u periodu do 10 godina, pod uslovom da je stambeni kredit odobren u godini javnog poziva ili godini koja prethodi godini javnog poziva”, naveli su u saopštenju.

Opština Pljevlja je za ovu pronatalitetnu mjeru, kojom će se mladim porodicama ili samohranim roditeljima pružiti potpora da što prije riješe svoje stambeno pitanje i zadrže se u Pljevljima, izdvojila sredstva u iznosu od 40.000 eura.

“O Odluci, koja je dostupna na Zvaničnoj stranici Opštine Pljevlja, organizovana je, u skladu sa Zakonom, javna rasprava koja traje do 19. septembra.  Centralna javna rasprava biće održana 14. septembra u zgradi Skupštine opštine”, poručili su u saopštenju.

Nacrt-Odluke.pdf (pljevlja.me)

Pljevaljska lokalna uprava pružila je podršku i parovi i ženama sa područja te opštine , koji su u procesu medicinski potpomognute oplodnje. Na osnovu javnog poziva objavljenog prošle sedmice oni se mogu prijaviti za sufinansiranje ovih troškova. Rok za podnošenje prijava je 1. novembar, a ukupan iznos koji je u ove svrhe budžetom opredijelio Sekretarijat za društvene djelatnosti pljevaljske Opštine je 20.000 eura.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply