U nikšićkoj Igračkoteci radionice posvećene mentalnoj aritmetici i komunikaciji

Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić, udruženja Roditelji i ove sedmice su pripremili zanimljiv program za djecu. U fokusu su komunikacija, kreativnost i kognitivne vještine mališana.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović” u Ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U četvrtak, 8. septembra  u 19 sati biće održana radionica SuanPan mentalna aritmetika u funkciji kognitivnog razvoja, namijenjena djeci od 5 do 14 godina, koju sprovodimo u saradnji sa Obrazovno edukativnim centrom Sveznalci.

Na ovoj edukativnoj radionici djeca će vježbati svoje kognitivne vještine uz igru i druženje osmišljene SuaPan programom. Mentalna aritmetika SuanPan je program koji djetetu služi kao “odskočna daska” za razvoj potencijala koje ono već ima. Cilj programa je da dijete uhvati taj korak ispred sebe i tako iskoristi maksim svojih potencijala u školi i životu. Metodika mentalne aritmetike SuanPan je prilagođena uzrastu, i njome se trajno unapređuju pažnja, memorija, koncentracija, samopouzdanje, motorika, organizacija, kreativnost, socijalizacija, logika i analitika, jer kognitivne vještine su te koje određuju uspjeh u svemu. Drugi dio radionice biće posvećen govorno – jezičkim vježbama.

Radionicu će voditi predavačica SuanPan-a profesorica Maja Todorović i profesorica književnosti Lejla Međedović.

U petak, 9. septembra  u 18 sati uslijediće edukativna radionica pod nazivom  Pričam ti priču, koja je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 9 godina. Radionicu vodi psihološkinja Jelena Lacman.

 Djeca će na radionici imati priliku da razvijaju maštu i kreativnost osmišljavajući nove priče na osnovu smjernica koje će dobijati. Ujedno će razvijati i emocionalnu inteligenciju gradeći likove svojih priča na više nivoa, kao i socijalne vještine družeći se sa svojim vršnjacima i razmjenjujući ideje.

Broj mjesta na radionicama je ograničen.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply