Škola stripa i ilustracije nastavlja rad od utorka

Škola stripa i ilustracije u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović” nastavlja rad 6. septembra, za kada je zakazana prva radionica.

Besplatna Škola stripa namijenjena je svim uzrastima i moguće se priključiti bilo kada, a biće organizovana u odjeljku Stripoteka svakog prvog utorka u mjesecu, tokom trajanja školske godine, u terminu od 17 do 18.30 časova.

Kako su saopštili organizatori, od materijala za crtanje dovoljno je donijeti školski pribor (olovke, gumice, drvene bojice, flomastere) i svesku bez linija ili blok za crtanje. Za upis ili konsultacije je najbolje doći lično u pomenutom terminu.

Osnove nastavnog programa su upoznavanje s elementima nastajanja ilustracije i stripa, kao što su scenario (dramaturgija), crtež, kadriranje, montaža, kostimografija, studija i kreiranje likova, scenografija, dizajn, anatomija, storibord, kroki, ilustracija, tehnike, materijali za rad, kao i teorija i istorija.

Školu stripa i ilustracije organizuje JU Narodna biblioteka “Radosav Ljumović”, u saradnji s Udruženjem strip autora Crne Gore. Predavač na radionici je strip autor Simon Vučković.

“Svi koji vole da crtaju i imaju želju da uče kako se to radi su dobrodošli”, poručuju organizatori.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply