Naredne sedmice u fokusu logičko razmišljanje i ekologija

U Igračkoteci i Razvojnom centru Podgorica, udruženja Roditelji, naredne sedmice biće organizovane dvije edukativne radionice. Djeca uzrasta od šest do osam godina će prolaziti NTC poligon sa misaonim zadacima, dok će se predškolci, kroz igru i pitalice, upoznati sa djelovanjem čovjeka na planetu Zemlju.

Radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar. 

U srijedu, 7. septembra, u 18 sati uslijediće NTC radionica za misaonim zadacima, koju organizujemo u saradnji sa PU Pinokio Artić i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmijeh, NTC centar Bar Svetionik, koji imaju licencu za sprovođenje programa. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 8 godina, a vodi je vaspitačica Sanja Krgović.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović sa ciljem podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom.

U petak, 9. septembra, u 18 sati biće održana radionica Pokupi smeće, posadi cvijeće! namijenjena djeci od 4 do 6 godina.

Djeca će se na ovoj edukativnoj radionici baviti temom ekologije, te će se kroz igru i pitalice upoznati sa djelovanjem čovjeka na planetu Zemlju. Razgovaraće o načinima na koji kao stanovnici Zemlje možemo da doprinesemo kao društvo da je sačuvamo, a biće riječi i o reciklaži i kompostiranju. Jedna haljina daće jasan prikaz planete Zemlje i našeg uticaja na nju. Djeca će imati priliku da daju svoje ideje kako da zajedno spasimo planetu Zemlju.

Radionicu će voditi Elida Adrović, ekološka aktivistkinja zajednice Ecopatriotizam.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply